Moodboard: Vychutnajte si dokonalú atmosféru pod šírym nebom

Letný podvečer u vás na balkóne

Predstavte si letný podvečer, počas ktorého sedíte na balkóne, popíjate chladený nápoj a užívate si jemný letný vánok. Prírodné kulisy, rozkvitnuté predzáhradky vnášajú do celkovej nálady jedinečné čaro. Nedovoľte, aby vám skvelá atmosféra leta unikla spoza okien, zatiaľ čo vy sedíte doma pod klímou. Ukážeme vám, ako si pobyt na balkóne môžete spríjemniť.

V letných mesiacoch je balkón ideálnym miestom na oddych a relaxáciu, či už pri opaľovaní, čítaní knihy, alebo vychutnávaní kávy. Aby ste si však pobyt na balkóne spríjemnili čo najviac, je dôležité dbať na niekoľko aspektov. Predovšetkým je vhodné zabezpečiť dostatočné tienenie, napríklad pomocou markíz, slnečníkov alebo závesov, ktoré vás v prípade potreby ochránia pred priamym slnečným žiarením a vytvoria príjemný tieň. Ku komfortu prispieva aj výber kvalitného nábytku – pohodlné stoličky, ležadlá a stolíky by mali byť nielen estetické, ale aj funkčné a odolné voči poveternostným vplyvom. Okrem balkónového nábytku je dôležité, aby ste mali pohodlie, čo vám zabezpečia mäkké vankúšiky, podsedáky alebo deky, ktoré vám a vašim priateľom pomôžu zvládnuť aj chladnejšie večery.

Útulnú atmosféru môžete dotvoriť balkónovým osvetlením alebo voňavými sviečkami, ktoré odpudia rušivý hmyz. Na ešte honosnejšiu úroveň ju dokážete povýšiť štýlovými doplnkami z našej ponuky alebo rastlinami vhodnými do exteriéru, ktoré váš balkón môžu premeniť na malú oázu zelene. Nielenže nimi esteticky obohatíte priestor, ale tiež zlepšíte kvalitu vzduchu.

Tip:
Oživte svoj balkón vhodnými rastlinami, ako sú napríklad petúnie, fialky, aksamietnice, cínie alebo citrusy, z ktorých si viete ľahko vyrobiť domácu limonádu plnú vitamínov.

Váš balkón môže byť takisto dokonalým miestom na stolovanie pod holým nebom. To totiž vytvára špeciálnu atmosféru, v rámci ktorej sa príjemné prostredie spája s kulinárskymi zážitkami. Spestrite celý priestor farebným prestieraním či servítkami s letným motívom a nebojte sa ani vrstvenia.

Vychutnajte si vaše obľúbené jedlá štýlovo. Či už ide o ľahké občerstvenie, raňajkové špeciality, alebo svieže letné šaláty, estetická úprava pokrmov na tanieri umocní váš celkový zážitok. Nezabudnite na vhodné nápoje – osviežujúce limonády, ľadové čaje či kvalitné víno sú ideálnym doplnkom. Stolovanie na balkóne tak premení obyčajné jedlo na nezabudnuteľné momenty, ktoré budete chcieť opakovať znova a znova.

Tip:
Využite túto príležitosť na spomalenie a relaxáciu, vychutnávanie prítomného okamihu a príjemné rozhovory s blízkymi.

Užite si čaro letných večerov a premeňte svoj balkón na útulné miesto plné radosti a pohody. Stolovanie pod hviezdami môže byť každodenným luxusom, ktorý si zaslúžite.

Komentovať môžu iba zaregistrovaní a prihlásení zákazníci. Ak ste u nás už nakupovali a máte vytvorený účet, prosím prihláste sa. V prípade, že u nás účet ešte vytvorený nemáte, môžete sa zaregistrovať.
ODOBERAJTE NOVINKY:
Dostávajte na e-mail informácie o novinkách a zľavách (maximálne 1 x mesačne).
Prečítajte si naše podmienky spracovania osobných údajov.